tiistai 22. heinäkuuta 2008
Tällä blogilla seikkailee Suomenlapinkoira Unna ja kissakaveri Viiru. Unna on syntynyt 20.4.2008 ja tällä hetkellä siis ikää 3 kuukautta ja 1 viikko.


Ensin hieman historian havinaa aikaisemmista koiristani. Unna on järjestyksessä kolmas koirani. Ensimmäinen koirani Nelli oli lapinkoiran ja sakemannin sekoitus, kiltti kotikoira jolle ei opetettu mitään, joka oppi kaiken tarpeellisen ihan itsestään ja jonka ainoa miinuspuoli oli arkuus, muuten koira oli kuin ihmisen mieli.
Toinen koirani cairnterrieri Onni oli täynnä terrierienergiaa. Mahtava pakkaus elämäniloa, uppiniskaisuutta, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Onni opetti minulle koirista lähes kaiken, Onnin myötä jouduin perehtymään koirien käyttäytymiseen, koulutukseen, lauman johtajuuteen ja lukemattomiin muihin asioihin. Onnin kanssa tuli harrastettua/tutustuttua moneen lajiin, mm. tokoilu, agility ja verijälki tulivat tutuiksi. Ikävä kyllä Onni siirtyi autuaammille metsästysmaillle 27.4.08 jäätyään auton alle.


Sinä pieni suuri koira, jätit lähtemättömät tassunjäljet sydämeeniNiinpä meille tuli sitten kesäkuun alusta Unna täyttämään uutta koiran paikkaa. Ja hyvin on Unna paikkansa täyttänyt. Unna on leikkisä koira ja samalla kuitenkin perusrauhallinen, tästä tulee takuulla kiva harrastuskoira moneen lajiin. Pikkuhiljaa olen ottanut Unnan kanssa jo peruskäskyjä istu ja maahan, vaikkakin olen keskittynyt vielä enimmäkseen luoksetuloon, hihnassakävelyyn ja kontaktiin. Mutta niistä harjotteista jatkossa enemmän.


Tässä Unna 7 vkon ikäisenä. Oliko tämä sittenkään koira vai karhunko ne minulle myivät... vai ketun....

Ei kommentteja: