tiistai 19. elokuuta 2008

Unna treffeillä

Viikko on vierähtänyt eikä mitään järisyttävää ole tapahtunut tänä aikana. Unna on harjoitellut kokopäiväistä yksinoloa nyt reilun viikon verran ja kaikki on sujunut ok, naapurit ovat vielä tervehtineet ja irtaimistoa ei ole tuhottu :) Tänään tosin Unna oli napannut keittiön laatikoston päältä dentastixpussin ja mutustellut muutaman tikun aikansa kuluksi. Pitänee olla jatkossa tarkempi mitä jättää koiran ulottuville, Unnalla kun nämä ulottuvuudet ylöspäin ovat ihan eri luokkaa kuin Onnilla.Unna käväisi tänään treffeillä tolleri Inton luona. Tulee itsekin hyvälle tuulelle kun katselee koirien peuhaamista ja juoksentelua, varsinkin pennnut ovat vekkuleita kun heittävät välillä kuperkeikkaa ja akrobaattisia voltteja. Ja itse ei koskaan pysty tarjoamaan koiralla samanlaista liikuntaa kuin mitä saavat keskenään remutessaan. Kotimatkalla tavattiin bullterrierin pentu, kuukautta vanhempi mitä Unna. Kovin oli leikkisä tämäkin kaveri. Kyllä niitä uusia pentuja kokoajan ilmestyy katukuvaan, Jukola ainakin on koirarikasta aluetta.Unna täyttää huomenna 4 kk, tehdäänpä pieni yhteenveto mitä synttärisankari on tähän mennessä oppinut. Hihnassakävely sujuu hyvin, muutamia pitempiä lenkkejä on jo tehty. Kynsien leikkuu sujuu hyvin samoinkuin turkin harjaus, sensijaan suihkutus on Unnan mielestä überyök. Osaa istu ja maahan komennot, mutta luoksetulo (se tärkein) vaatii vielä paaaljoon harjoittelua ollakseen satavarmaa. Sisäsiisteys etenee hitaasti, pissat tulee vielä about tunnin välein mutta yöt menee jo suht hyvin kuivana. Kakat tekee ulos.Ruoka maittaa hyvin ja alkuajan nirsoilusta ei ole enää tietoakaan. Herkkupaloja ovat grillattu broileri, mustamakkara ja kuivatut kananpalat. Ruuaksi olen antanut Nutron nappuloita+ Yrjölän puuroa + piimää. Ottaa ulkoillessa kivasti jo kontaktia mutta toisten koirien ohitus vaatii harjoittelua. Viiru on tottunut Unnaan mutta ei vielä pidä Onnin veroisena kaverina. Osa hampaista on vaihtunut.

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Unnallahan on melkein samat herkkuruuat kuin mullakin paitsi kuivatuista kananpaloista en oikein välitä :P Laatutietoinen pikkuinen !

Terhi kirjoitti...

Hei Unna! Kävinpä lukemassa blogiasi, kun olen ns samaa sorttia eli paimensukuinen mutta aika lailla nuorempi, eli vasta 3½ kk. Oli hauska lueskella mitä sinä olet puuhaillut ja oppinut tämän ikäisenä. Lisäksi sulla on tosi kauniita kuvia blogissasi! Mukavaa kesänjatkoa toivoo Wiima ja emäntänsä :)