perjantai 18. joulukuuta 2009

Talvi tuli etelään

Nyt on viikon ajan ollut lappalaisen kelit. Pakkanen paukkuu parissakympissä mutta se ei ole lenkkeilyä haitannut, mitään palelemista taikka tassujen nostelua en ole havainnut. Lappalaisen perimässä kun virtaa hyinen pohjoistuuli ja armoton pakkaskeli, ei nämä etelän pikku lämmönalennukset tahtia haittaa :)

Maanantaina käytiin koirahieronnassa. Lihakset olivat kuitenkin hyvässä kunnossa eikä tarvetta toiselle hierontakerralle ollut. Agilitya harrastavalle koiralle kuitenkin suositteli pari käyntikertaa vuoden aikana, näin ei pääse mitkään jumit äitymään pahaksi, kun säännöllisesti tarkistaa lihaskunnon. Niin ja löytyihän se jumikin mutta ei takapäästä vaan niskan alueelta, kuulemma vastaavanlainen kuin ihmisellä joka istuu tietokoneen ääressä tuntitolkulla. Jumi on tullut syksyn ahkeran tokoilun tuloksena, tuo kontakti kun rasittaa koiran niskoja näköjään melko lailla. Tai sitten lappalainen surffailee päivän aikana salaa netissä, tiedä vaikka olis dogbookin avannut oman profiilin :)

Hakutreeneissä tehtiin vietinnostatusta ja tällä kertaa vietti nousi selkeästi enemmän kuin aikaisemmin. Ruuatkin oli maalimiehiltä hotkinut ihan innolla, selvä merkki siis vireen noususta. Mielenkiintoista miten treenit jatkossa etenee.

Eilen oli viimeiset Jankkin agitreenit tälle vuodelle. Minut siirretäänkin ensi vuoden puolella sitten toiseen ryhmään. Ryhmän vaihto tuntuu aina haikealta, mutta nyt pääsen maanantain viimeisen ryhmään, joten enää ei tarvi rynniä töistä kauhealla kiireellä treenaamaan. Radalla oli hyppyjä ja putki, tarkoituksena kokeilla erilaisia ohjaustapoja. Unnan vauhti on vaan hidastuu niin paljon esim hypyltä käännyttäessä 90 asteen kulmassa toiselle hypylle, että siinä on ihan turha kokeilla mitään takaavientejä. Niinpä tyydyin ohjaamaan vaan valssaamalla (ja teinhän mä persjätönkin, vanha ohjaajakin oppii uusia temppuja). Mutta paljon on vielä harkattavaa, että osaisi kääntää vartaloa oikein ja ohjata koira hypätessä jo kääntymään esim. oikeaa siivekettä kohti. Lisäksi otin yksittäisinä esteinä keppejä ja keinua. Unna on kehitellyt taas ihan yöstä keinukammon, ei millään meinaa tulla koko esteelle. Välillä keinu meni jo melko vauhdikkaasti ja innolla, nyt on taas takapakkia tullut.

Ei kommentteja: