perjantai 4. joulukuuta 2009

Tokoranking 1.12

Tiistaina oli JANKK:in omat tokoränkkärit. Osallistuin Unnan kanssa ALO-luokkaan ja ihan sillä mielellä, että jos hyvin menee, niin alkuvuodesta ilmottaudun virallisiin kisoihin. Ja hyvinhän se meni, hieno ykköstulos pisteillä 189,5. Tosin arvostelu oli mielestäni paikoin löysää, mutta noista pisteistä on varaa pudottaa vaikka arvostelu olisi tiukempaakin. Olin tosi tyytyväinen Unnan vireeseen, haki aktiivisesti kontaktia odotellessa ja suoritti innokkaasti annetut tehtävät.

Tämä oli siis toinen kerta kun tehtiin kisanomaisesti alokasluokan liikkeet. Verrattuna syksyiseen kokeeseen oli parannusta tapahtunut ainakin koiran haukkumisessa. Ainoa pieni haukahdus tuli luoksetulossa. Liikkeestä seisominen sujuu ilman käsiapuja eikä tarjonnut maahanmenoa vaikka se oli ollut liikkeenä aikaisemmin.

Tässä pisteet eri liikkeistä. Video tulee blogiin myöhemmin, hieman teknisiä vaikeuksia....

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS: arvosana 10, pistemäärä 10

Tämä arvosteltiin ainoastaan kehääntulotarkastuksena missä tarkastetaan onko nartuilla juoksut jne. Ei otettu siis rivissä seisomista koirat vieressä. Unna hieman arkaili tarkastusta, täytyy harjoitella ja totuttaa vieraan ihmisen käsittelyyn.

PAIKALLAMAKAAMINEN 2 MIN: arvosana 10, pistemäärä 30

Pysyi hyvin paikoillaan, ei ennakoinut istumaan nousua kun palasin vierelle. Tähän olen tyytyväinen, tosin treeneissäkin paikallamakuut on sujuneet hyvin.

SEURAAMINEN KYTKETTYNÄ: arvosana 9, pistemäärä 18

Alkuun Unna hieman haahuili kaukana mutta paransi loppua kohden. Saatiin palautetta täyskäännöksestä, että minä teen liian laajan ympyrän käännöksessä ja Unna ei liiku tarpeeksi nopeasti vierellä. Tätä täytyy hioa näyttävämmäksi.

SEURAAMINEN TALUTTIMETTA: arvosana 9,5, pistemäärä 38

Itse koin liikkumisen helpommaksi ilman hihnaa. Ja ehkä se alkukankeus rupesi helpottamaan :)

MAAHANMENO SEURAAMISEN YHTEYDESSÄ: arvosana 9,5, pistemäärä 19

Hyvin meni.

LUOKSETULO: arvosana 9,5, pistemäärä 28,5

Pistepudotukset johtuivat pienestä haukahduksesta ja käteen tökkäisystä sivulletulossa. Itse olen tosi tyytyväinen tähän liikkeessen. Hienoa huomata, että koira osaa yhdistää treeneissä opetellun vireen tähän liikkeeseen. Tämä oli minun mielestä paras liike.

SEISOMINEN SEURAAMISEN YHTEYDESSÄ: arvosana 9,5, pistemäärä 19

Sain palautetta, että annan vartaloapua käskyn jälkeen. Itseasiassa tarkistan vain, jääkö koira seisomaan. Ei kuulemma tarvitse tarkistaa, koira jää seisomaan hienosti. Eli jatkossa luotan koiraan ja lopetan turhat vilkuilut.

ESTEHYPPY: arvosana 9, pistemäärä 18

No niin, ei hypännyt eka käskyn jälkeen vaikka käytin virityssanaa ennen valmistautumista. Toisen käskyn jälkeen hyppäsi mutta lähti ihmeellisesti säntäileen epämääräiseen suuntaan, totteli kuitenkin "seiso" käskyä ja sain suoritettua liikkeen loppuun. Hmmm...pisteet liian hyvät tästä suorituksesta. Treeneissä viimeksi viikko sitten suoritti tämän upeasti, mutta nyt taas ei pelittänyt niin kuin olisi pitänyt.

KOKONAISVAIKUTUS: arvosana 9, pistemäärä 9

Katselin alkuvuoden tokokisoja, mutta kohtuullisen ajomatkan päässä niitä ei juurikaan ollut tarjolla. Purina-areenalla taisi olla tammikuun lopussa ja Jankkilakin näytti olevan omat kisat helmikuussa, niihin nyt sitten viimeistään osallistutaan.

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Vitsi että Unna on hyvä:) Paljon paljon onnea!

Unknown kirjoitti...

Vautsi vau, onnea!!