lauantai 29. toukokuuta 2010

Agia, hakua ja kettiksiä

Tällä viikolla kertyikin treeniä suht mukavasti. Sunnuntaina treenattiin Hauholla kentällä piilonkiertoa. Unnalle tehtiin helppo treeni kun oli ekakertalainen ja ensi kerralla sitten vaikeutetaan. Jostain syystä jumittui taas minun viereen eikä lähtenyt heti eka käskystä liikkeelle, jouduin käyttämään pannan kiristystä apuna lähetyksessä. Muuten meni hyvin piiloille ja haukkui hienosti.

Hyvinkään agitreeneissä treenattiin esteiden ohitusta joka sujui ilman ongelmia. En uskaltanut Unnalla hinkata paljoa eri ohjausvaihtoehtoja, kun suoritti rataa niin iloisesti. En näe enää kovinkaan järkeväksi tuota Hyvinkäällä ramppaamista ryhmässä, missä on viisi koiraa ja tunnista menee ainakin vartti radan rakentamiseen. Kallis agilitykoulutus jossa omaa suoritusaikaa jää maksimissaan 10 min!!! Täytyy sykyllä katsella jostain muualta tuota lisäkoulusta. Tai hakeutua takaisin Tiinan vetämiin ryhmiin, niissä on kuitenkin se 4 koiraa/tunti ja poissaolot saa korvata. Meillähän kaikki poissaolot menee omaan piikkiin, jopa juoksuaika mikä tuntuu varsin epäoikeudenmukaiselta.

Torstaina kävin pitkästa aikaa (yli vuoden tauon jälkeen) kokeilemassa kettiksiä. Ainoa haastetta tuottava este on siis tikapuut vaakatasossa, muut meni ihan ok. Liikkuva tynnyrisilta on uusittu ja liikkuu herkemmin kuin vanha, tässä Unna oli epävarma ja pelokas, mutta suoritti kuitenkin esteen eikä jäänyt pelkäämään sitä. Ai niin, tietty keinukin vaatii treeniä, sehän on pilattu agilityssa. Mutta tuolla ketteryyskeinulla ehkä olisikin hyvä treenailla, se on vähän pliisumpi versio kun agissa. Pituushyppykin meni pienten apujen jälkeen hyvin, tästä suuri kiitos agilitylle. Pöydille lähetys ok, mutta tämä vaatii treeniä ja paljon. Jotain kehitystä, jotain takapakkia viime vuoteen verrattuna, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Jankkin agiharkat meni hyvin. Ulkokentällä treenailu sopii niin paljon paremmin Unnalle kun se saa paremmin vauhtia ja pohjakin pitää paremmin. Jo nyt masentaa ajatus talviharjoittelusta pienessä hallissa liukkaalla ja kovalla mattopohjalla. Treenattiin takaaleikkauksia ja valssia. Meitä oli paikalla vaan kolme koirakkoa ja saatiin mukavasti treeniaikaa. Unnakin jaksoi suorittaa monta suoritusta ilman kyllästymistä. Hitsi kun saatais se keinu kuntoon, niin päästäis kisaamaan. Tahtoo radalle♥

Ei kommentteja: