lauantai 5. kesäkuuta 2010

Hyppytekniikkaa ja etenemistä

Agilityssä treenattiin eilen seitsemän suoraan peräkkäin olevan esteen avulla (esteet eri korkeuksissa) etenemistä ja hyppytekniikkaa. Nyt kokeiltiin eka kerran jo maksikoirien ylintä hyppykorkeutta elikkä 65 cm. Koska Unna ei ole hypännyt vielä näin korkeaa hyppyä, otettiin ensin yksittäisenä esteenä korkein hyppy ja sen jälkeen alettiin treenata suoraa. Koira sai siis harjoitusta myös eri korkeuksien hahmottamisessa. Pikku Soturi Unna pudotti korkeimman riman vain eka kerralla ja sen jälkeen ei pudonnut yksikään rima ♥ Palkka oli hyppysuoran päässä ja Unnakin eteni sen verran vauhdikkaasti, että jäin jälkeen :) Ja ennen kaikkea olen älyttömän tyytyväinen Unnan vireeseen. Se oli innoissaan koko ajan ja valmis tekemään. En tiedä johtuuko tuo innostus ulkokentästä vaiko siitä, että viimeisimmät treenit on olleet mukavia ja vauhdikkaita ja ei ole tarvinnut tahkota mitään yksittäistä juttua.

Torstaina kävin Kirstulassa treenaamassa kettiksiä. Nyt ei mennyt ollenkaan niin hyvin kuin viime kerralla. Pituushyppy ei meinannut onnistua millään ja pöytätreeni meni ihan vituroilleen. Tai se johtui siitä, että treenasin ihan liian vaikeasti. Nyt otettiin tikapuut vaakaasennossa kahden apumiehen (tai tällä kertaa kyllä apunaisten) avulla siten, että toinen siirteli Unnan takajalkoja ja toinen houkutteli nakilla eteeenpäin. Mentiin ihan koko este loppuun ja Unna ei hyytynyt kuten viime vuonna, siirteli kuitenkin etutassuja eteenpäin. Ehkä tääkin joskus onnistuu....

Tokokoe lähestyy ja täytyy toivoa, ettei olis kuuma päivä. Unna on melko haluton lämpimällä kelillä. Mutta väärin treenattu, siitähän se johtuu, kyllä koiran pitäisi toimia kelillä kuin kelillä. Ja ehkä me vaan mennäänkin pitämään hauskaa kokeeseen :) Avoimeen kun ei noudon vuoksi ole asiaa vielä pitkään aikaan.

Ei kommentteja: