keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Tokokoe 8.6.10 Janakkalassa

Toinen virallinen tokokoe on nyt läpäisty ja niukin naukin saatu ykköstulos tuli palkinnoksi. Unna oli erikoisella tuulella, en ole juuri koskaan nähnyt sen käyvän noin kierroksilla. Tosin tuo kierroksilla olo on positiivista (ehkä). En tiedä oliko täpinöissään sen vuoksi, että ko kentällä on tänä vuonna pelkästään harrastettu agilitya, odottiko radalle pääsyä?? Anyway, itselle jäi kisasta varsin mukava mieli ja tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin ja parantaa taas seuraavaa koetta varten.

Paikallamakuu meni pieleen ihan alusta lähtien. En ollut ehtinyt ottaa kuin muutaman askeleen koirasta poispäin, niin Unna nousi istumaan. Istui varmaan puolet ajasta jonka jälkeen kävi takaisin maate ja pysyi makuulla loppuajan. Ihan käsittämätöntä, että noin kävi. Paikallamakuu on ollut Unnan osalta pomminvarma ja on pysynyt hyvin makuulla vaikka olen piilossa taikka kentällä on muuta häiriötä. En ollut edes yhtään treenannut tätä kisaa varten, kun ajattelin, että se on ihan piece of cake. No eipä ollut :) Kisoissa voi näköjään käydä mitä vaan...

Unnan kierroksilla käyminen näkyi läpi kisan haukkumisena. Seuraamisessa ihan selvästi käskytti minua nopeuden vaihdoissa ja käännöksissä. Luoksetulossa haukkui lähes koko luoksetulon ajan :( Haukkuminen laski kokonaisvaikutuksen arvosanaan 7. Se oli ihan oikea tuomio. Lienee turha mainita, ettei Unna treeneissä hauku. Kyllä se kotona osaa nämä asiat :D

Jäävät liikkeet meni hienosti ja hypynkin teki kympin arvoisesti, että kyllä siellä ihan tekemisen makua kuitenkin taustalla oli. Tässä vielä arvosanat erikseen joka liikkeestä:

1. Luoksepäästävyys 10 (kerroin 1)
2. Paikalla makaaminen 6 (kerroin 2)
3. Seuraaminen kytkettynä 8 (kerroin 2)
4. Seuraaminen taluttimetta 8 (kerroin 4)
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 (kerroin 2)
6. Luoksetulo 7 (kerroin 3)
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 (kerroin 2)
8. Estehyppy 10 (kerroin 2)
9. Kokonaisvaikutus 7 (kerroin 1)

Yhteispistemäärä 162

Tuomarina oli Hannele Pörsti ja oli varsin tiukka tuomari, joten siinäkin mielessä olen erittäin tyytyväinen näihin pisteisiin. Oli oikein mukavat kisat ja ulkokentällä kisaaminen on jotenkin rennompaa kuin ahtaassa hallissa, minuakaan ei jännittänyt ollenkaan niin paljon kuin edellisissä kisoissa.

Nyt tavoitteena ensi kisoihin parantaa seuraamista ja paikallamakuuta. Video tulee blogiin kunhan saan aikaiseksi muokata sitä katseltavaan kuntoon.

Ei kommentteja: