keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Pentukurssilla

Tänään oli eka kerta EHKK:n järjestämällä pentukurssilla. Paikkana oli kaupunginpuisto ja kurssin vetäjinä Eeva-Kaarina Korpela ja Ulla Ketola. Koiria oli paikalla runsain määrin montaa eri rotua edustettuna. Kurssilla oli mukana myös toinenkin lapinkoira, kaksi cairnia (oikein ihania rotunsa edustajia) ja käppänä Alma.

Alkuun kaikki esittelivät itsensä ja koiransa ja kertoivat lyhyesti oman koirataustansa ja mitä on ajatellut koirallansa harrastaa. Seuraavaksi harjoiteltiin kontaktia mm. pitämällä makupalaa nyrkissä ja palkkaamalla koira joka kerta kun otti kontaktin ohjaajaan (ei siis makupalaan). Seuraavaksi muodostettiin koirakuja jonka läpi kulki aina kaksi koirakkoa kerrallaan ja taas palkkausta aina kun koira otti kontaktia. Lopuksi tehtiin vielä maahanmenoja. Seuraavaksi kerraksi tuli läksyksi kertailla kotaktin ottoa viikon aikana sekä opetella koiran kanssa jokin temppu. En tiedä vielä minkä tempun opettaisi, alustavasti olen ajatellut ylävitosta, mutta täytyy tutkailla mihin Unnalla olis parhaimmat edellytykset.

Ilmottauduin tänään myös Jankk:in pentukurssille. Jos ryhmään päästään niin kyllä tässä ihan kiitettävästi alkaa olla syksylle menoja.

Ei kommentteja: