torstai 12. maaliskuuta 2009

Unnan aktiivinen päivä

Tänään tuli tehtyä kaikenlaista koiran kanssa. Päivällä olin kimppalenkillä Mallun ja Leilan kanssa joilla oli lainakoirat Milo ja Alma mukana. Tehtiin rantalenkki ja tässä kuvia matkan varrelta.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa kuinka hankalaa on asetella koiria poseeraamaan. Erityisesti kun joitakin hankaloittaa istuminen kylmälle lumelle ;)Kuvan rouvashenkilöt eivät ole käyneet lenkin varrella Linnakrouvissa vaikka siltä ehkä näyttää ;)

Kaikki koirat enemmän ja vähemmän kameraa päin.

Kävin Unnan kanssa vielä Kirstulassa seuran treeneissä. Otettiin seuraamista ja sain sitä onnistumaankin kohtalaisen hyvin. Mulla on edelleenkin se ongelma, että syötän ja palkkaan koiraa liikaa asioista mitkä se jo osaa. Onneksi minua palautellaan maan pinnalle tästä asiasta. Samoin seuraamisessa minun pitäisi kävellä reippaammin, pitäisi unohtaa käden läpsäytys reidelle sivulletulossa, pitäisi sitä ja pitäisi tätä. Voi Unna parkaa kun on siunaantunut tumpelo ohjaaja riesaksi. Lupaan korjata pahat tapani! Lopuksi leikitin Unnaa ja sehän yllätys yllätys tarrasi patukkaan kiinni kuin sika limppuun. Hyvä! Hienoa!

Eikä tässä vielä kaikki. Käytiin vielä illan päätteeksi Pekolan lavalla näyttelytreeneissä. Edellisen kerran oltiin syksyllä ja huikea muutos on tapahtunut Unnassa sillävälin. Siitähän on kasvanut iso tyttö! Ei välittänyt muista koirista ja sain hyvin seisomaan. Mutta eihän se toki seiso priima-asennossa saatikka anna kunnolla itseänsä kopeloida (varsinkaan häntää, silloin menee peppu maahan). Mutta harjoituksen puutetta, lähinnä oli hieno huomata, että nythän tätä näyttelyhommaa voikin vasta alkaa harrastaa kun on eväät kehittynyt millä harrastaa.Sain Eeva-Kaarinalta lainaksi Katselmusta varten näyttelyhihnan, joten eipä onneksi tarvitse sitäkään hankkia. On vaan hieno huomata näin konkreettisesti, että kehitystä on lappalaisessa tapahtunut. Syksyllä koko harjoituksesta ensimmäiset puolituntia meni lähinnä epätoivoisiin kontaktiyrityksiin. Sunnuntaina menenkin Tampereelle näyttelyyn, tosin tällä kertaa Milon assistentiksi. Odotan jo innolla mitä kaikkea kivaa siellä on myytävänä ;)

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Teilläpä onkin ollut aktiivinen päivä! On se Unna vaan etevä koira.

ps. kukapa pallejaan haluis lumihangessa palelluttaa ;)