torstai 28. toukokuuta 2009

Hakua ja barffausta

Täytyy myöntää, että työt häiritsevät pahasti koiraharrastusta :( Tiistai-iltana pakotin itseni vihdoista viimein pihalle (kello jo lähemmäs kymmenen) tokoilemaan Unnan kanssa. Tokoilussakin mä olen jotenkin jymähtänyt paikoilleni enkä saa nyt treeneihin mitään vaihtelevuutta. Aina mennään melkein saman kaavan mukaan ja samat liikkeet. Palkkasin välillä Unnaa pallolla, ettei aina olisi sitä samaa nakin tuputusta. Unnasta on tullutkin melkoinen lelupeto ja tykkää leikkiä nyt muillakin leluilla kuin fleecerätillä.

Eilen oltiin hakutreeneissä parin viikon tauon jälkeen ja Unnalla oli ehkä paras hakutreeni ikinä. Uutena asiana meillä oli ilmottautuminen, jossa nyt aluksi tarkoituksena vaan saada koira pysymään rauhallisena vieressä kun kättelee "tuomaria". Uutena asiana oli myös se, että tällä kertaa maalimies ei tuonut koiraa syötellen takaisin, vaan minä kutsuin koiran maalimieheltä pois. Unnalla neljä pistoa joista jokainen oli edestä pakoonjuoksu. Ensimmäisestä pistosta tuli vahingossa tyhjä, koska maalimies ei lähtenyt tarpeeksi ajoissa juoksemaan ja koira ehti kaartaa maalimiehestä poispäin. Motivaatio ei tästä kuitenkaan kärsinyt, vaan lähti innoissaan toiseenkin lähetykseen, maalimies tosin oli vahingossa ensin antanut koiralle ääniapua lisäohjeita kysellessään. Kolmas ja neljäs pisto oli motivaation nostatusharjoitus, kaksi maalimiestä lähti samaan aikaan juoksemaan kumpikin eri suuntiin ja koira lähetettiin sen perään, kenestä oli eniten kiinnostunut ja lopuksi vielä sinne toiselle puolelle juosseen maalimiehen perään. Oli ilo katsella Unnan työskentelyä. Se selvästi nautti treeneistä ja lähti aina vauhdilla pistoille, kuitenkin oli hyvin hallinnassa, eli tuli aina kutsuttaessa luokse ja meni käskystä sivulle. Ja sehän se tärkeintä on, että koira tykkää siitä mitä tehdään.

Eilen saatiin myös ensimmäinen ruokasatsi Lempimuonalta. Mä olen tosiaan antanut nyt viime ajat Unnalle pelkästään raakaravintoa ja ajattelin huvikseni laajentaa ruokavalikoimaa ja katsoa kelpaako muukin raakaruoka kuin broilerin jauheliha. Lempimuonan palvelu on kyllä ykkösluokkaa. Tavarat oli toimitettu hienosti kotia saakka ja ennen kaikkea hienointa on se, kun voi tilata ja kokeilla pieniä eriä, pakastimen tila kun on kotitalouskäytössä kovin rajallinen. Tilasin nyt broilerin siipiä ihan vaan kokeillakseni jos ne kelpaisi paremmin kuin ne jumalattoman isot siivet (en tiedä minkä linnun, koosta päätellen vaikka strutsin) joita ostin Terrierinetistä. Ja kas kummaa, broilerin siivet teki kauppansa ja koira tuntui tykkäävän kovasti. Hieno homma, tämä saattoi jopa olla se ratkaiseva sykäys barffauksen aloittamiselle ;) Tilasin lisäksi mm. jauhettua lohta, liha-ja kanakasvismixejä,poron jauhelihaa ja kasvissosetta (laiskimus kun olen niin ajattelin aloittaa valmiilla soseilla). Tiedän kyllä barffauksen edut mutta toisaalta oman peruslaiskan luonteeni vuoksi luulen, ettei meillä tulla ikinä siirtymään jatkuvaan barffaukseen. Syksy kun koittaa ja väsyttää ja masentaa, niin silloin on jo suuri ponnistus annostella nappuloita koiran kuppiin :) Unnan maha on kestänyt hyvin tämän viimeaikaisen raakaruokinnan, eikä ole kertaakaan ollut löysällä. Asiaa on auttanut luultavasti myös neuvo, ettei nappuloita ja raakaruokaa kannata tarjota samana päivänä, niiden sulatusprosessi on erilainen ja siksi maha menee helpommin ruikulle.

Unnalle on tilattu myös koirahieronta. Ensi maanantaina saadaan kuulla missä kunnossa lappalaisen lihakset on.

Ei kommentteja: