sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Agia ja luonnetestausta

Agitreeneissä päästiin treenamaan jo pientä rataa ja valssia. Rata koostui kahdesta aidasta jonka jälkeen valssikäännöksellä ohjattiin koira putkeen ja sen jälkeen vielä aidalle. Hyppyesteissä ei tosin vielä ollut rimat paikoillaan. Tämän lisäksi uusina esteinä oli rengas ja a-este. Lisäksi sai vapaasti harjoitella keppejä, puomia ja hyppyä. Unnan treenit meni hyvin, tosin rengas tuotti pieniä vaikeuksia mutta saatiin lopulta sekin sujumaan. Koska meitä on ryhmässä vain neljä ja tunnilla pääsee tehokkaasti koko ajan kokeilemaan jotain estettä, olen huomannut, että puolen tunnin harjoittelu on Unnalle riittävä. Niinpä perjantainakin vein Unnan ihan suosiolla jo autoon kun huomasin, että keskittymiskyky alkaa hiipua.

Agitreenien jälkeen tapahtui taas outo juttu. Unna ei nimittäin suostunut nousemaan kotona portaita ylös. Jo aikaisemmin päivällä kiinnitin huomiota kun koira ei suoraan mennytkään kotiovelle vaan jäi minun selän taakse himmaileen. Nyt on tietysti pieni pelko, että koiralla on jotain kipua. Yltyykö kipu agitreeneistä vai oliko tämä sattumaa? Jostain syystä ne ensimmäiset askelmat on pahimmat, sen jälkeen koira menee ihan normisti ylös. Ei voi käsittää, onneksi huomenna päästään vihdoista viimein sinne koirahierojalle.

Lauantaina oli todella hot päivä, se jos mikä vetää sekä emännän että koiran hakeutumaan viileisiiin varjopaikkoihin. Olin koko päivän Hauhovilla töissä luonnetestissä autellen. Mielenkiintoista seurata miten eri koirat käyttäytyy, muutenhan minulla ei ole luonnetesteistä kokemusta muuten kuin siitä kerrasta, kun Onni oli testattavana. Ja täytyy sanoa, että yksikään koira ei ollut yhtä taistelunhaluinen kuin Onni oli ;)

Ei kommentteja: