lauantai 16. toukokuuta 2009

Viikon varrelta ja agilityharkat

Tällä viikolla ollaan lenkkeilty ahkerasti Unnan kanssa. Ensi viikolla palaan töihin ja lenkitkin luonnollisesti typistyvät lyhemmiksi arkipäivinä. Keskiviikkona oltiin taas Hauholla hakutreeneissä. Ne meni ihan hyvin. Ensimmäisellä pistolla vielä näytettiin maalimiehen lähtö mutta seuraavilla kahdella pistolla otettiin haamu (elikkä ennen lähetystä maalimies nousee piilostaan ja huitoo käsillään). Kaikki pistot menivät hyvin ja Unna lähti joka kerta innokkaasti ukkoa hakemaan. Hieno homma, ensi keskiviikkona en pääsekään treeneihin kun olen vasta matkalla Raahesta kotiin.

Olen kokeillut Unnalle myös hieman raakaruokintaa. Kanan siivet ei kelvanneet mutta kanakasvismössöä on syönyt hyvällä ruokahalulla eikä mahakaan ole mennyt löysälle. Barffaus kyllä kiinnostaa, mutta taidan olla liian laiska, että jaksaisin barffailla kokoaikaisesti.

Eilen oltiin agitreeneissä ja hieman jännitti etukäteen, että mitenkähän se Unna pysyy hanskassa, järjestääkö taas privaattishown :) Kaiken lisäksi meidän alkeisryhmän esteet oli ihan kilpailevan ryhmän radan vieressä, sanoisinko että hieman haastavaa harjoitella tällaisten alokkaiden kanssa. Mutta treenit meni kuitenkin hyvin, ja useimpia esteitä kuitenkin pystyin harjoittelemaan siten, että koira oli hihnassa kiinni. Tällä kertaa harkattiin kontaktia, putkea (tällä kertaa laitettiin jo enemmän mutkalle) keppejä sekä hyppyjä. Hypyt harkattiin siten, että koira jätettiin istumaan hyppyesteen eteen ja nami vietiin taakse josta sitten kutsuttiin koira. Alkuun Unnasta pidettiin kiinni kun jätin istumaan, mutta hyvin se muutaman kerran jälkeen pysyi paikoillaan ja pystyin viemään namin jo kahden esteen taaksekin. Hyvä Unna, hienoa että jaksaa keskittyä tarpeen tullen. Unna, yllättävää kyllä, käy hieman kierroksilla agiharkoissa. Mutta hyvä näin päin, ettei tarvitse maanitella halutonta koiraa esteitä suorittamaan. Ikävä kyllä agiharkkojen lopusssa Pia huomasi, että Unna ontuu pahasti toista jalkaansa. En kyllä huomannut, että olisi missään vaihessa sitä mihinkään kolauttanut. Hieman tuntui aristavan kun takapäätä paineltiin. Tosin kotona ei enää aristanut ollenkaan, mutta täytyy seurata nyt tilannetta ja käyttää koirahierojalla tarpeen tullen.

Pia oli paikalla kuvaamassa, kivoja kuvia oli taas saanut näpsittyä.
Putki on Unnan mielestä tooosi kiva!!Kepit meni myös kivasti.
Tämä on kontaktiharjoittelun tavoite, etujalat maassa ja takajalat puomilla.
Hyvä mieli on siis viikon molemmista treeneistä. Agility on kivaa, siitä ei pääse mihinkään.


Ei kommentteja: