tiistai 18. elokuuta 2009

Tokoa ja käppänäkavereita

Lyhyt päivitys viikon varrelta. Perjantain agitreenit meni hyvin. Tehtiin jo suht pitkää tosin helppoa rataa. Unna varasteli pari kertaa lähdöissä, joten tähän täytyy puuttua jatkossa. Ja tietty myös palkata sitä odotteluvaihetta, eikä aina lähteä suoraan radalle. Minun ohjaukset vaatii vielä hiomista ja harjoittelua, mutta Unna osaa "lukea" minua niin hyvin, että heikoillakin ohjauksilla koira tulee varmasti kuin juna. Haukkuminen odotusaikana on vähentynyt huikeasti, radalla haukkuukin sitten enemmän ja vähemmän. Kelpo koira tuo lappalainen, siitä ei pääse mihinkään.

Tänään tiistai-tokossa harjoiteltiin käännöksiä oikealle ja vasemmalle. Alussa käännösharjoitukset tehtiin ilman koiraa ja sitten koiran kanssa. Sain myös hyviä apuja Unnan haukkumiseen joka on pahinta seuraamisessa (ei sitä pahemmin muissa liikkeissä ole). Kouluttajan mielestä haukkuminen on Unnan kohdalla opittu tapa josta luonnollisesti olisi hyvä päästä heti pois. Unna seurasi ihan hiljaa ja nätisti kun lykkäsin nakin kuonon eteen heti käskyn sanottuani. Ohjeeksi sain nyt tehdä lyhyitä vaihtelevia seuraamisia. Samoin palkkauksen ajoittamisessa täytyy olla tarkkana, ettei palkkaa vaan haukkumista. Muuten seuraamisesta tuli kiitosta, että suht pitkällä ollaan. Nyt vaan panostetaan tuohon haukun karsimiseen, niin kyllä siitä vielä hyvä tulee. Lisäksi tunnilla otettiin paikallaolo, liikkestä maahanmeno sekä tokoeste. Unna ei meinannu millään hiffata tokoesteen ylihyppäämistä, vaan kiersi sivulta pari kertaa. Tässä kun ei saa kädellä näyttää apuja ja estekin on erinäköinen kuin agilityssa.

Olen nyt itsekseni treenaillut liikkestä seisomista sekä paikalloloa. Nyt täytyy ottaa tehoviikko tuon seuraamisen suhteen ja yrittää karsia haukkua pois. Olen ihan innoissani tokoilusta. Nyt meillä on hyvä opettaja joka osaa antaa ohjeita olemassaoleviin ongelmiin sekä joka kerta vinkkejä millä elävöittää tokotreenejä. Ai niin, paikallaolossa Unna makaa "ei ryhdikkäästi" lonkka-asennossa. Tähän sain vinkin, että kun maahankäskettäessä ohjasinkin kädellä koiran makaamaan, niin asennosta tuli ryhdikkäämpi. Täytyy treenailla tätäkin.
Unnalla on viime aikoina riittänyt käppänäkavereita. Sunnuntaina lenkkikavereina olivat Sannan Milo ja Kamu ja Tiinan Leevi. Tänään treenien jälkeen vuorostaan Milo ja Ailan Alma. Kaikki muut käppänävärit on lenkkikavereista ollut edustettuina paitsi pippuri-suola.
Unnan ja Misun iltapaini

Joskus "isosiskon" rooli vaatii pitkää pinnaa

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Ihania kuvia:) Hauska ilme Misulla vimpassa kuvassa :-D

Unknown kirjoitti...

Ihanat painikaverit! Ja teidän tokoilutkin kuulostaa tosi hyvältä, vau! Voi kun itsekin pääsisi joskus ryhmään, missä hyviä vinkkejä sataisi eikä treenit aina vaan junnaisi paikallaan!