sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Agi-Unna

Päivät jolloin kaikki menee putkeen on harvassa, mutta eilen oli sellainen päivä. Hyvin nukutun yön jälkeen oli hyvä fiilis itsellä ja ehkä se hyväntuulisuus sitten heijastui koiraankin, koska Unnan agility meni varsin mukavasti, vaikka pari tuntia peräkkäin vedettiinkin.

Erjan tunnilla harjoiteltiin ensin avokulmia hyppyjen avulla ja harjoitus tehtiin sekä oikealta että vasemmalta puolelta. Lopuksi tehtiin vielä molemmille puolille pieni rata joista toisella puolella oli putki+kepit ja toisella putki+puomi. Lisäksi Erja näytti vielä puomin ja Aan kontaktiharjoittelun meille kun me ei olla sitä varsinaisesti erikseeen koskaan opetettu. Vaikka rataa tehdessä mulla ei avokulmaohjaukset onnistuneetkaan koska koira karkasi molemmilla puolilla tyrkyllä olevaan putkeen, (minun vika, koira meni sinne rintamasuunta näytti) niin tein kuitenkin radat molemmilla kerroilla loppuun ja putki vaan lisäsi Unnan vauhtia. Hieman laiskemman koiran kanssa kun saa olla tyytyväinen, että sillä on joku jees-jees-huippukiva este. Toiselle esteelle ryntäily ei siis Unnan kohdalla ole aina ollenkaan huono asia. Puomillakin alkaa olla kivasti vauhtia, joten kontaktiharjoittelu on nyt viimeistään aloitettava.

Toisella agitunnilla olikin sairastumisen vuoksi ihan uusi opettaja joka oli minulle kuitenkin jo hieman tuttu ennestään, nimittäin agileirillä ollut Maija Kultamaa. Olihan se hieno saada opettajaksi lappalaiskoiraharrastaja, sellainen on perin harvinaista herkkua. Tunnilla otettiin mm. eteenlähetystä ja irtoamista neljän hypyn avulla, ja se ei tuottanut mitään ongelmaa. Maija halusi myös nähdä Unnan keinun, koska olin jo ehtinyt avautua tästä yllättäin ilmenneestä kammosta ja edellisen kerran pakkotreenistä. Nyt laitettiin keinulle koko matkalle namia ja Maija vähän jelppi keinun toisessa päässä ja minä kävelin vieressä ja ohjasin. Ja uskokaa tai älkää, hienosti meni. Kaksi kertaa tehtiin ja kun kytkin koiran kiinni oli se uudestaan pyrkimässä keinulle, eli jäljelle jäi positiivinen kuva keinua kohtaan. Tästä on hyvä jatkaa ja tämä oli ehdottomasti päivän paras juttu! Lopuksi otettiin vauhtirataa jossa esteet oli ympyrän muodossa ja se juostiin kaksi kertaa läpi. Kepit meni molemmilla kerroilla nappiin ja ne tuntuukin yllättäin olevan Unnan lempieste. Näistä treeneistä jäi sekä koiralle että ohjaajalle hyvä mieli ♥

Ei kommentteja: