torstai 1. tammikuuta 2009

Hyvää Uutta Vuotta 2009

Joulunpyhät oli ja meni tuttuun tapaan; syödessä, maatessa ja telkkua katellessa. Onneksi Unnan takia joutui päivittäin aktivoitumaan lenkille, ettei mennyt ihan sisällä löhöilyksi koko joulu. Vuosi vaihtui sitten viime yönä ja onneksi Unna ei panikoinut paukuttelusta mitenkään, vaan otti ihan lunkisti koko uudenvuodenaaton. Itseasiassa mentiin nukkumaan jo puoliyksitoista (joo, tähän on tultu, ei mitään elämää...) ja kolmen aikaan aamuyöstä käytin sitten koiran ulkona pissalla. Yksittäisiä paukuttelijoita oli vielä liikkeellä mutta ei onneksi missään lähellä.
Vuoden ensimmäinen päivä valkeni aurinkoisessa pakkassäässä ja tuntui hetkittäin jo ihan oikealta talvelta. Tehtiin Unskun kanssa Apparan lenkki ja tässä vähän kuvia matkan varrelta.

Kauniisti jäätynyt järven pintaVois hyvinkin luulla kesällä otetuksi jos ei etualalla näkyisi vähän lunta
Tylsistynyt Unna
Ahvenistonjärvi uudenvuodenpäivänä


Olen opettanut Unnalle haukkumista, siis käskystä ilmaisua. Muutama ilta meni kun mietin millä saan koiran tarpeeksi innostumaan että haukkuisi, mutta yllättäen "saalisrätti" on se juttu mistä haukku irtoaa. Samoin olen opettanut ryömimistä muutamana iltana ja saanutkin Unnan jo etenemään pienen matkan. Tuntuu itsestäkin hyvältä että on vihdoista viimein saanut itsensä aktivoitua opettamaan koiraa.


Maanantain hakuharkat meni kohtalaisesti. Eka haku oli näkölähtö ja maalimies männyn takana raunion perällä, se meni hyvin. Toinen pisto oli lähellä olevassa roskakorissa, se meni tosi hyvin. Kolmas pisto oli lähellä oleva rengaskasa, umpipiilo siis, ja se oli hankala. En millään saanut koiralle selväksi että pitäisi mennä suoraan renkaita kohti, vaan Unna meni monet kerrat ohi ja haahuili luolat ja rauniot ympäriinsä. Lopulta maalimies antoi pienen äänivinkin ja koira saatiin kyllä oikeaan kohteeseen mutta aikansa kesti ennenkuin tajusi että missä se maalimies on. Haju oli selkeästi ja kiersi renkaita ympäri ja hyppäsi vierellä oleville kiville ja haisteli ilmaa, mutta ei millään meinannut ymmärtää että siellä renkaan sisällä se maalimies lymyää. Mutta loppujen lopuksi löytyi ja hyvä niin.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Hienoja kuvia olet ottanut :)
Parempaa tätä vuotta!