maanantai 1. kesäkuuta 2009

Koirahieronnassa

Ei tullut sitten turhaan varattua aikaa hierontaan vaikka Osku jo rupesi kommentoimaan, että meillä on koirilla parempi kohtelu kuin ihmisillä ;) Hierojan mukaan Unnalla on tosi kovat lihakset ja sileät, joka viittaisi liian vähäiseen eläinproteiinin määrään ruokavaliossa. Omasta mielestäni laadukkaita nappuloita olen kyllä syöttänyt, mutta hieroja näki hyvänä lisänä kuitenkin sen, että barffailen ja tiedän varmemmin mitä koirani syö. Takareidet oli kireät (epäili suurimmaksi syyksi talven liukkaita kelejä), selkärangassa oli selkeä kipupiste ja vasen lapa oli kireä ja kipeä, hieroja epäili sen revähtäneen jossain vaiheessa. Siis yllättävän paljon kireyttä nuoreksi koiraksi, muttei kuitenkaan mitenkään tavatonta. Lihakset olivat samanlaisia sekä oikealla että vasemmalla puolella sekä kynnet olivat kuluneet tasaisesti, jotenka mitään vinoutumista ei kuitenkaan ollut tapahtunut.

Alkuun Unna läähätteli ja jännitti hierontaa mutta rentoutui kuitenkin nopeasti. Selkärangan vieressä oli kipeimmät kohdat ja silloin meni koirakin hetkittäin levottomammaksi. Puolen tunnin kuluttua Unna naatiskeli silmät ummessa ja venytykset tuntuivat silminnähden taivaallisilta. Hyvä reissu siis ja ensi maanantaina mennään uudestaan, jotta saataisiin selkärangankin jumit kunnolla avattua. Lisäksi sain ohjeeksi ostaa osteomax-k:ta ja b-liuosta, näiden pitäisi pehmittää Unnan lihaksia. Suosittelen koirahierojaa kaikille, varsinkin nuoren koiran omistajille. On hyvä saada lihakset muotoutumaan oikein alusta lähtien koska jumien vuoksi voi koira alkaa käyttää väärää lihasta, joka sitten myöhemmin kostautuu isompana haittana. Aion jatkossakin käyttää koiraa tarpeen tullen hieronnassa. Ja kaiken vaivan ja rahan kyllä korvaa se kun näkee koiran tosissaan nauttivan käsittelystä.

2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Hienoa että apu löytyi hieronnasta!

Unknown kirjoitti...

Oho, löytyipä sieltä paljon kaikenlaista, noin nuorelta koiralta! Tekisi varmasti ihan hyvää Intollekin, se on vieläpä niin rämäpäinen, että sen kehosta löytyy varmaan tuplasti pidempi lista kaikenlaista.. Missä/millä hierojalla kävit, onko antaa jotain yhteystietoja? Ja minkä hintaista oli?