sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Aktiivinen viikko takana ja toinen edessä

Pitäisi varmaan aina treenien jälkeen kirjoitella blogiin, ainakin tällä iällä, muisti kun tuppaa olemaan jo varsin rajallinen. Torstain agitreenteissä ei ollut kuin lappalaiset, toiset olivat estyneet tulemasta paikalle. Tehtiin ympyrän muodossa olevaa rataa jossa oli putket molemmissa päissä jä välissä hyppyjä.  Tarkoituksena myös pysytellä ohjatessa koiran takana ja vahvistaa näin ollen takaaohjausta. Tämä oli mulle hieman haastavaa, kun ympyrän keskellä pääsin vikkelämmin liikkumaan kuin koira, niin helposti tuli juostua aina koiran edelle. Myöhemmin radalle lisättiin kepit ja sain pari kertaa Unnan menemään suoraan putkesta kepit oikein. Kaiken lisäksi se vaikeampi puoli sujui meiltä nyt paremmin, että tosi tyytyväinen olen pikku laputtajaan ja pitäisi kait noiden keppien kohdalla jo alkaa luottaaa koiran osaamiseen. Nimittäin kun ensi kertaa kokeilin putkesta kepille ohjausta, menin itse epävarmana niin lähelle keppejä, että koira kulkeutui automaattisesti kauemmas, eikä siis hakenut kepeille oikein. Kun itse maltoin pysytellä kauempana, niin homma toimi. Lisäksi yksittäisinä esteinä otin puomia ja rengasta. Rengaskin sujui hyvin siihen nähden, että sitä on kesällä viimeksi otettu.

Hyvinkään agitreeneissä sai itse valita joko yksittäisen esteen taikka ohjauskuvion mitä treenata. Ensi kerralla tehdään sitten kunnon rataa :) Valitsin treenikohteeksi renkaan, keinun olisin  muuten ottanut, mutta se oli juuri tällä kertaa maalattavana. Ensin treenasin olemalla itse renkaan toisella puolella ja namilla houkuttelemalla. Tämän jälkeen koira lähetettiin renkaalle ilman mitään vartaloapuja ja Mimmi oli toisella puolella palkkaamassa targetin avulla. Lopun aikaa treenailin mm. takaakiertoja, keppejä, a-estettä ja puomia.

Tänään oltiin pitkästä aikaa hakutreeneissä. Ei tottista mutta metsässä oli vietinnostatusta. Mun mielestä Unna meni vauhdikkaasti, ehkä se vietti sieltä pikkuhiljaa nousee. Niin, ja ilmeisesti mä taas treenaan hakua. Helvetti kun ei osaa päättää, mihin lajiin tässä rupeaisi keskittymään.

Huomenna agirankingkisat, tiistaina toko, keskiviikkona raunioille, torstaina agiin, lauantaina agiin, sunnuntaina hakutreeneihin....Mistä voisi taikoa vapaa-aikaan lisää tunteja.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Siis, sullahan on perjantai ihan luppoaikaa!! :-D