keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Kanttarellibongausta

Tämän päivän lenkki tehtiin Rengon perukoilla tarkoituksena myös katsastaa alueen mustikka-/sienitarjonta. Mustikoita ei ihmeemmin ollut mutta kanttarelleja sensijaan löytyi tosi hyvin. Kanttarellit on vielä aika pieniä, mutta osa oli jo ihan poimittavan kokoisia. Jäljelle jäi paljon pieniä alkuja kasvua odottamaan, joten ensi viikolla voisi käväistä kyseisellä paikalla uudemman kerran.
Rauniotreeneissä ei ollut tänään paljon porukkaa. Unnalla oli kolme pistoa. Eka oikealla puolella olevaan roskikseen, meni tosi hyvin ja ilmaisua tuli kuin opetetulta koiralta. Toinen pisto oli maassa oleva sementtikaivo, Unnalle ihan uusi piilo. Tähän pistolle lähetin koiran pari kertaa uudestaan, koska palaili hetken etsittyään kysymään multa apuja. Maalimies löytyi kuitenkin melko nopeasti joten tämäkin pisto meni hyvin. Se mikä oli erikoista, oli, että Unna haukkui lähes koko etsinnän ajan. Ei ole koskaan ennen tehnyt niin (ja toivon mukaan turha haukunta ei jää tavaksi). Kolmas pisto rinteeseen "ikkunkarmiin". Unna pääsi piilolle alakautta ja löysi hyvin maalimiehen. Ei siis halunnut kiivetä kivenmurikoita pitkin vaan meni mieluummin sieltä missä aita on matalin. Mutta hyvät harkat ja jatkossa laitetaan Unnalle lisää haastetta.

Suo ja lappalainen, vain porot puuttuu

Jänkhän herkkua

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Heh, täälä olis tunkua seuraavalle kanttarellikeikalle ;) Kelpais meinaan noi sienet meillekkin. Nimimerkillä; en ole katkera mutta kuitenkin...

Sanna kirjoitti...

Eiköhän tehdä kimppalenkki Helin kanttarellipaikoille ;)