perjantai 4. syyskuuta 2009

Kadonneen vietin metsästys

Mitenkään sen tarkemmin en rupea tämänpäiväistä rataa kuvailemaan, mutta eka radalla oli uutena teemana takaaheitto putkeen. Sen kanssa ei tullut mitään ongelmia. Toisella radalla oli teemana kolmen hypyn kanssa välistävetoja (en tiedä meneekö termistöt nyt oikein). Eka radan Unna suoritti hitaasti mutta varmasti, ja kerkesi käydä nuuskimassa makupalojakin nurmikolta kesken rataa. Tähän olin vähän pettynyt koska koira ei selkeästi ollut kovin kiinnostunut radan suorittamisesta. Myös hypyissä (jotka olivat nyt medikorkeudessa) Unna takapää tuli jotenkin holtittomasti/viimeistelemättä alas. Siis ruman näköisiä hyppyjä. Toisella radalla hypyt onnistuivatkin paremmin koska vauhtia oli enemmän (tai viettiä). Nyt alkaa jo hiipimään takaraivoon halu saada tuohon koiraan lisää vauhtia, sykettä, tekemisen halua. Unna ei ainakaan radalla kuumene, on huomattu :) Unna seuraa kiltisti ohjaajan käskyjä ja lukee ohjaajan liikkeitä, kuuntelee, on varma mutta hidas. Tämän lisäksi harjoiteltiin itsenäisesti pussia ja keppejä. Kepit menee hyvin mutta ei vauhdikkaasti, pussin kanssa ei ole ongelmaa. Toisen radan alussa oli rengas joka oli maxikorkeudessa. Todella haastava este tässä korkeudessa Unnalle. Jouduin ottamaan tätä alussa monta kertaa ihan hihnan kanssa. Hurjalta tuntuu jos joudutaan maxeissa kisaan ja tältä korkeudelta rengasta suorittamaan.

Summa summarum, minulla on tarkasti ohjaajaa totteleva/kuunteleva koira, rauhallinen, ei erityisen vietikäs. Nyt kun löydettäis Unnalle vielä se superihana paras palkkio, niin saatais viettiä ja vauhdikkuutta näihin harrastettaviin lajeihin.

Jotta totuus ei unohtuisi, meidän ryhmän muutkin koirakot ovat ihan yhtä hyviä ja kehittyneet huimasti kesän aikana. Jopa radalta karkaillut cairn (niin tuttua myös Onnin kanssa) suoriutui tänään erittäin mallikkaasti radalta.

Parin viikon päästä on mölliagi ja siitä viikon päästä möllitoko. Molempiin olisi tarkoitus osallistua. Möllitokossa on hyvä testata alueet, mihin treenauksessa kannattaa paneutua.

Ei kommentteja: