torstai 1. lokakuuta 2009

Talvikauden avaustreenit

Nyt on korkattu Pekolan lava ja kauden ekat agitreenit. Treenaaminen lavalla poikkeaa kesän harjoittelusta jo siinä, että vaan yksi pääsee vuorollaan tekemään rataa, mitään yksittäisiä esteitä ei voi sillä välin ottaa oman koiran kanssa. Lavalla oli kylmä ja muutenkin oli sekä ohjaaja että koira vähän kohmeessa pienen tauon jälkeen. Meillä on nyt sekaryhmä ja mukana muutama jo pidempään treenannut koira.

Eka treenissä piti koira lähettää putkeen ja yrittää saada se palaamaan takaisin putken vierestä kolmen hypyn kautta, itse jäätiin hyppyjen taakse. Unnalle tuli ongelmaksi, ettei irronnutkaan putkeen, kun minä en seurannutkaan mukana. No targetilla saatiin koira menemään putki hyvin, mutta putken jälkeen kiersi monta kertaa ekan takaisin päin olevan esteen. Ja hyppytekniikastakin tuli palautetta, että huono on :( No se oli kyllä tiedossakin. Niinpä ajattelinkin ilmottautua talvella olevaan hyppykouluun. Tämä harkka meni ihan vituralleen.

Toisena treeninä oli useamman esteen hyppääminen peräkkäin, niin että ohjaaja jää taakse, tässä monet käyttävät "eteen" komentoa. Tämä treeni onnistui hyvin ja esteiden päässä ollut targetti oli Unnalle hyvä ja motivoiva palkka.

Kolmanneksi Sari vielä katsoi pujottelun ja millä tasolla se kullakin tällä hetkellä on. Unna pujottelee hyvin ja hyvällä tekniikalla, nyt vaan treeneissä voisi harjoitella myös itsenäistä ensimmäisen kepinvälin hakua.

Unna ei ollut treeneissä ihan oma itsensä. Oli vähän hajamielinen ja matosta tulevat tuoksut selvästi häiritsivät. Toivottavasti jatkossa nähdään tuttu kontaktihakuinen laphalainen ;)

Ei kommentteja: